FunX Den Haag

Profvoetballer Shaquille Pinas werkte tijdens interlandbreak in kringloopwinkel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Profvoetballer Shaquille Pinas werkte tijdens interlandbreak in kringloopwinkel

Shaquille Pinas ken je misschien als speler van ADO Den Haag, maar tijdens de afgelopen interlandbreak heeft hij even iets totaal anders gedaan. Hij werkte in die periode namelijk als vrijwilliger in de kringloopwinkel van zijn vrienden. Zomaar, om iets moois voor zijn medemens te doen zonder er iets voor terug te vragen. Shaquille vertelde er meer over in Jouw Stad.

ADO-speler Shaquille Pinas werkte tijdens interlandbreak in kringloopwinkel

Meehelpen in kringloopwinkel

Voetballers die tijdens de interlandperiode niet opgeroepen worden voor het nationale elftal, hebben vaak een aantal dagen vrij. Een goed moment om lekker te chillen of misschien een weekendje weg te gaan. Nope, niet in het geval van Shaquille. Hij besloot in de kringloopwinkel van zijn vrienden te werken. "Zij zijn ooit met iets kleins begonnen en dat is uitgegroeid tot iets groots. Ik wilde graag meewerken aan het proces waar zij mee bezig zijn voor de mensheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positiever in het leven staan

De kringloopwinkel verzamelt veel bruikbare spullen voor mensen die het financieel wat moeilijker hebben. Door met deze mensen een praatje te maken, leert Shaquille positiever in het leven te staan.

Quote

"Sommige mensen hebben het veel slechter in het leven dan ik. Zelf klaag ik zo nu en dan om dingen. Maar als ik zie in wat voor situatie sommige mensen leven, dan mag ik gewoon nooit meer klagen. Ik realiseer me dat ik blij moet zijn met wat ik tot nu toe heb bereikt en met wat ik nog wil bereiken."

Shaquille Pinas

'Voor de mensheid, niet voor het oog'

In deze tijden van social media willen mensen vaak maar al te graag laten zien wat zij allemaal voor goeds doen voor de wereld. Een story'tje hier, een story'tje daar. Shaquille deelde zelf niets over zijn actie op zijn eigen social media-kanalen en daar heeft hij zijn redenen voor. "Het is iets wat ik recht uit mijn hart doe. Het is niet iets wat ik doe om via social media aan mensen te laten zien. Tuurlijk deel ik ook wel eens wat, maar niet te veel. Ik ben er trots op dat ik mensen kan helpen, dat is voor mij het belangrijkste. Het is voor de mensheid, niet voor het oog."

Ster advertentie
Ster advertentie