FunX

Melissa en Ibrahim zijn pleegouders: "Een kind gelukkig zien, daar doen we het voor"

foto: Instagram: @een_nieuw_thuisfoto: Instagram: @een_nieuw_thuis
  1. Newschevron right
  2. Melissa en Ibrahim zijn pleegouders: "Een kind gelukkig zien, daar doen we het voor"

Het is de Week van de Pleegzorg, een week waarin er extra aandacht is voor dit belangrijke onderwerp. Er zijn namelijk nog steeds te weinig pleegouders in Nederland. Ook Melissa en haar man Ibrahim vragen meer aandacht voor dit onderwerp. Zij zijn inmiddels al vijf jaar pleegouders en doen dat met ontzettend veel plezier. Melissa vertelde er meer over in Jouw Stad.

Melissa en Ibrahim zijn pleegouders: "Een kind gelukkig zien, daar doen we het voor"

Iets betekenen voor de kinderen

Al vroeg in hun relatie kregen Melissa en Ibrahim te horen dat er pleegouders gezocht werden. Pleegouder worden, daar hadden zij wel oren naar. Na het bezoeken van een informatieavond wist het koppel het uiteindelijk zeker en besloten zij zich aan te melden als pleegouders. "Er zijn heel veel kinderen die niet thuis kunnen wonen. Daar wilden wij heel graag wat voor betekenen."

'Een verrijking van ons leven'

Inmiddels zijn Melissa en Ibrahim al vijf jaar pleegouders. Een keuze waar zij tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. "Het is echt een verrijking van ons leven", vertelt Melissa. "Het is niet altijd even makkelijk, omdat het kindjes zijn met een bepaalde rugzak. Maar het is geweldig om te zien als een kind zich gelukkig en veilig voelt in ons gezin. Daar doen we het voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inkijkje

Melissa en Ibrahim maakten onlangs een Instagramaccount om een inkijkje te geven in hun leven als pleegouders. "Er gaat zoveel om in de kinderen. Iedere dag is weer een struggle voor hen. We zijn erg verrast omdat veel mensen eigenlijk te weinig weten over pleegzorg. Op deze manier laten we zien hoe het is om pleegouder te zijn en wat erbij komt kijken."

In samenwerking met Pleegzorg Rijk van Nijmegen zetten Melissa en Ibrahim zich in om meer pleegouders aan te trekken. "Die zijn nodig. Er staan alleen in Nederland al 23.000 kinderen op de wachtlijst. Daarom vragen wij hier graag aandacht voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie