Up 2 Date

Top Notch organiseert vreedzaam protest voor Palestina: "We kiezen de kant van menselijkheid"

foto: Top Notch
  1. Newschevron right
  2. Top Notch organiseert vreedzaam protest voor Palestina: "We kiezen de kant van menselijkheid"

Het muzieklabel Top Notch heeft een duidelijk standpunt ingenomen in de oorlog die tegen de Palestijnen wordt gevoerd. Om steun te betuigen aan de Palestijnse slachtoffers en geld voor hen in te zamelen, organiseert het label op 21 december een benefietloop.

Benefietloop

In de ochtendshow van Fernando vertelt Bibi, die werkzaam is bij Top Notch, over de reden van de sponsorloop. "Ik denk dat iedereen het gevoel van machteloosheid wel kent en als team hebben wij het hier super veel over gehad. Toen kwamen wij tot de conclusie dat we niet één post of een oproep wilden doen, maar dat we de tijd wilden nemen om een daad te stellen." Dit resulteerde in de benefietloop die op 21 december wordt gehouden in het Vondelpark in Amsterdam. "Het is een vreedzaam protest waarmee we geld willen ophalen en de mensen in nood willen steunen. Je kunt al deelnemen door een ticket van tien euro te kopen." Het geld dat ze op die dag inzamelen, wordt gedoneerd aan stichting Plant een Olijfboom.

In het gesprek vertelt Bibi ook hoe de situatie in Palestina haar zelf raakt. "Als je in Nederland geboren wordt, dan heb je automatisch heel veel privileges. De gemiddelde leeftijd in Gaza is rond de achttien jaar en dit zijn allemaal mensen zoals ik. Het enige verschil is de plek waar wij geboren zijn. Als ik het privilege heb om in Nederland geboren te worden, vind ik dat ik mijn stem moet laten horen. Al helemaal in een land als Nederland dat zich afzijdig houdt, moeten wij laten horen dat we wél een kant kiezen. De kant van menselijkheid en rechtvaardigheid."

Ren voor Rechtvaardigheid: Kom in actie voor Palestina

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie