Sport

Hoodfights Amsterdam: illegale straatgevechten in je hoofdstad

foto: Instagram: Vice Sports NL
  1. Newschevron right
  2. Hoodfights Amsterdam: illegale straatgevechten in je hoofdstad

In Amsterdam vinden illegale straatgevechten plaats en VICE-journalist Sam van Raalte schreef daar onlangs een interessant artikel over. Hij dook in de wereld van Hoodfights Amsterdam en ontdekte een hele nieuwe wereld van vechtsport en een vreemd kat-en-muis-spel tussen vechters en de politie.

Social media

De illegale straatgevechten van Hoodfights Amsterdam vinden plaats tussen twee personen en worden live uitgezonden via social media. Dat illegale gevechten populair zijn bleek onlangs weer in Helmond. Daar kwamen 150 jongeren af op een event. Migi van Hoodfights Amsterdam zegt dat dat niets met hun gevechten te maken heeft. "Dat waren kinderen. Wij houden onze locatie geheim, ook voor de politie."

Coronavirus?

De politie weet dus niet waar de gevechten worden gehouden, maar heeft inmiddels wel een aantal vechters bezocht. Volgens Migi werd de kandidaten aangeraden om de gevechten niet meer te bezoeken. Volgens de wet mogen illegale vechtpartijen niet plaatsvinden wegens openbare geweldpleging. Daarom kiest de organisator bewust voor rustige plaatsen zoals een parkeerplaats tussen de weilanden. Wat nu ook meespeelt in de kwestie met de politie, is het coronavirus. Anderhalve meter afstand houden wordt moeilijk als je iemand op zijn neus wil stompen. Door het geheim te houden scheelt het de vechters ook nog eens zo'n 400 euro.

73 De Pijp

De kickbokspartij die Sam van Raalte bezocht ging tussen twee leden van rapgroep 73 De Pijp: Choppa en VK. Deze drillrappers maken onderdeel uit van de groep die veelal met kapmessen te zien is in videoclips en daar ondertussen miljoenen views en streams mee pakt op YouTube en Spotify. “Dit is voor volwassen mannen die eenmalig een potje vriendschappelijk willen kickboksen,” zegt Migi tegen VICE. Hoe de wedstrijd tussen Choppa en VK afliep, lees je in het artikel op VICE.com.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie