Sport

Vanaf september weer publiek toegestaan bij profvoetbal

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vanaf september weer publiek toegestaan bij profvoetbal

Goed nieuws voor alle voetbalfans: vanaf 1 september kan er weer publiek worden toegelaten bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dit adviseert het Outbreak Management Team aan de regering.

strike voorwaarden

De clubs moeten zich wel aan strikte voorwaarden houden.Zo moet de 1,5 metermaatregel niet alleen worden gehandhaafd in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Verder zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting, meldt De Telegraaf. Dat worden dus stille wedstrijden...

een derde van de stadions vol

Woensdag zal het kabinet beslissen of zij meegaan in het advies en de stadions per 1 september ook echt gaan openstellen. Is het kabinet akkoord, dan betekent dit voor de meeste Eredivisie- en Eerste Divisieclubs dat zij ongeveer een derde deel van de stadions kunnen vullen met supporters.

De start van de nieuwe competitie staat gepland voor 11 september. De eerste wedstrijden met publiek zouden in Nederland al op 4 en 7 september gespeeld kunnen worden. Dan komt het Nederlands Elftal in actie tegen Polen en Italiƫ voor de Nations League.

Ster advertentie
Ster advertentie