Sport

Real Madrid wint Champions League na spectaculaire finale

1. Newschevron right
  2. Real Madrid wint Champions League na spectaculaire finale

Real Madrid heeft vanavond de Champions League-finale gewonnen. Na een spectaculaire wedstrijd tegen Juventus was het toch de Koninklijke die de Cup met de Grote Oren mee naar huis mag nemen.

Real Madrid behaalt daarmee een record. Zij zijn de eerste die de Champions League twee keer op rij winnen. Vorig jaar won de club van stadsgenoot Atletico Madrid, dankzij een beslissende penalty van Ronaldo.

Ronaldo

Juventus begon sterk aan de wedstrijd. Toch was het Real Madrid dat in de twintigste minuut de score opende. Na een fraaie combinatie met Carvajal wist sterspeler Ronaldo de goal te maken.

Juventus

Niet veel later maakte Juventus de gelijkmaker met een prachtige halve omhaal van Mario Mandzukic.

Beslissing

Uiteindelijk is het Real Madrid dat de wedstrijd weet te beslissen in de tweede helft. In de 61ste minuut scoorde Casemiro met een afstandschot. Drie minuten later is het Cristiano Ronaldo die de 3-1 maakt. Ten slotte beslist Asensio de wedstrijd met de 4-1.

Champions League

In 1998 stonden Juventus en Real Madrid ook al tegenover elkaar in de Champions League-finale in de Amsterdam Arena. Toen wist Real Madrid de prijs mee naar huis te nemen. Real Madrid-trainer Zidane stond toen nog op het veld, in het team van Juventus.