Up 2 Date

Agent Anis Raiss werd vernederd en gediscrimineerd door eigen collega's

  1. Newschevron right
  2. Agent Anis Raiss werd vernederd en gediscrimineerd door eigen collega's

Toen agent Anis Raiss met zijn vader en broertje naar het politiebureau ging om aangifte te doen tegen oplichting, werd hij zo respectloos behandeld dat hij een nacht in de cel belandde. Vanmiddag deed hij bij Morad & Shay zijn verhaal om aan te geven dat het niet goed zit bij de Nederlandse politie. "Dit gedrag is niet politiewaardig."

aanhouding

De 29-jarige Anis is in Amsterdam politieagent waar hij vorig jaar met een zilveren penning werd beloond omdat hij ervoor had gezorgd dat een gezochte crimineel werd aangehouden.

Een jaar later werd hij vernederd en gediscrimineerd door zijn eigen collega's in Enschede en belandde hij een nacht in de cel. De agenten van het bureau weigerden de aangifte op te nemen, zijn naam op te zoeken om te bewijzen dat hij ook agent is, ze schreeuwden tegen hem en dreigden met pepperspray.

"De chef van het bureau zei: 'je ziet er niet uit als een politieman'."

paniekaanval

Het gebeurde een paar maanden geleden al maar Anis heeft nu besloten om met zijn verhaal naar buiten te treden om te laten zien dat het niet goed zit bij de politie. Toen Anis weer terug kwam op zijn werk in Amsterdam, kreeg hij een paniekaanval.

"Het was heel surrealistisch toen iemand aan mij vroeg 'ik ben net beroofd, ik kan toch overal aangifte doen?'"

niet politiewaardig

Ondertussen heeft de aangeslagen agent aangifte gedaan. Anis wil door met zijn werk maar vindt dit gedrag niet politiewaardig. "Als dit gedrag onbestraft blijft dan heeft het weinig zin om dit werk nog te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie