Up 2 Date

Hollywoodsterren schrijven open brief aan president Biden: "Staak het vuren!"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hollywoodsterren schrijven open brief aan president Biden: "Staak het vuren!"

Een steeds langere lijst van nu zo'n 57 Hollywoodsterren ondertekenden een open brief aan president Joe Biden. Hierin vragen de beroemdheden om een staakt-het-vuren tussen Israël en Palestina. Onder deze sterren bevinden zich onder andere (rapper) Vic Mensa, (actrice) Yara Shahidi, Kristen Stewart (Twilight), Andrew Garfield (Spiderman), Hasan Minjah (comedian) en Joaquin Phoenix (Joker).

Brief aan Biden

In de brief is te lezen dat de Hollywoodsterren een oproep doen aan de Amerikaans president om een standpunt in te nemen aangaande het geweld "in Gaza en Israël", staat in de brief. "Wij vragen dat, als president van de Verenigde Staten, u oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en Israël voordat er nog een leven verloren gaat. Meer dan 5.000 mensen zijn vermoord in de afgelopen anderhalve week - een personenaantal waarvan ieder persoon met een geweten weet dat het catastrofaal is. We geloven dat al het leven heilig is, ongeacht geloofsovertuiging of etniciteit en we verachten het vermoorden van Palestijnse en Israëlische burgers."

Verder staat in de brief dat ze op de vrijlating van de Israëlische gijzelaars aandringen en wordt benadrukt dat de helft van de inwoners van Gaza kinderen zijn en twee derde van de bevolking oorlogsvluchtelingen of hun directe nazaten zijn. Ook benoemt de brief de meer 6.000 bommen die in Gaza zijn gevallen sinds 7 oktober, dat resulteerde in de moord op een kind elke 15 minuten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie