Up 2 Date

Rode Kruis zorgt met challenge voor meer vrolijkheid in coronatijd

foto: Instagram: rodekruis
  1. Newschevron right
  2. Rode Kruis zorgt met challenge voor meer vrolijkheid in coronatijd

Volgens een recent onderzoek van het Rode Kruis kampt maar liefst 60 procent van de jongeren tussen de 16 en 30 jaar wel eens met eenzaamheidsgevoelens. Daarvan voelt 23 procent zich vaak of bijna altijd alleen. Daarnaast blijken jongeren op dit moment de hoogste kans op een burn-out te hebben. Al deze toegenomen klachten en problemen zijn mede te wijten aan de coronacrisis. Daarom bedacht het Rode Kruis een nieuwe challenge voor meer positiviteit!

Reden voor een challenge

De somberheid onder de jongeren is al sinds oktober vorig jaar flink aan het stijgen. Uit het onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat nog eens 72 procent van de jongeren opziet tegen de komende sombere maanden. Zij zijn in een zogenaamde coronadip beland en hierin een uitweg vinden lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig geeft de meerderheid van de jongeren aan met iemand te kunnen praten bij problemen of zorgen. Desondanks heeft echter 36 procent behoefte aan meer hulp.

Nee tegen coronadip

Om de jongeren in deze sombere tijd toch te voorzien van een dosis vrolijkheid, start het Rode Kruis vandaag met de #skipdecoronadip-challenge. Tijdens de challenge ontvang je leuke en positieve opdrachten van twee psychologen van het Rode Kruis. Je wordt een week lang overspoeld met zulke opdrachten in de hoop op een positievere aanvulling op je dag. Naast de opdrachten krijg je gedurende die week ook advies wat betreft je geestelijke gezondheid. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan je je altijd nog opgeven voor een persoonlijk gesprek met een coach.

Aanmelden

De coronacrisis brengt een onzekere en sombere tijd met zich mee voor de jongeren, maar dankzij #skipdecoronadip is er toch nog een sprankje hoop. Wil jij weten hoe je de strijd aangaat tegen somberheid en hoe je de eerste stap zet naar meer positiviteit? Dan kan je je nu aanmelden op de site van het Rode Kruis. Ook is de challenge te volgen op hun Instagram-kanaal en TikTok-account.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie