Up 2 Date

Man riskeert 10 jaar celstraf voor openen nooddeur in vliegtuig

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man riskeert 10 jaar celstraf voor openen nooddeur in vliegtuig

De persoon die vrijdag tijdens een vliegreis in Zuid-Korea een nooddeur opende, is zondag na verschillende ondervragingen gearresteerd. Het gaat om een man van 33 jaar oud. Hij riskeert een gevangenisstraf van tien jaar.

Nooddeur open

Afgelopen week gingen de beelden van het opmerkelijke incident tijdens een binnenlandse vlucht in Zuid-Korea viraal over de hele wereld. Een man opende een nooddeur terwijl het vliegtuig bezig was met de landing op een hoogte van meer dan 200 meter. Tijdens een van de verhoren verklaarde de verdachte dat hij tijdens de vlucht het gevoel kreeg te stikken, en daarom wilde hij zo snel mogelijk het vliegtuig verlaten. Dit leidde ertoe dat hij de nooddeur opende terwijl het vliegtuig nog in de lucht was. Deze actie veroorzaakte enorme paniek aan boord van de Asiana Airlines-vlucht. Twaalf mensen liepen lichte verwondingen op en werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stress

Uiteindelijk landde het vliegtuig veilig op de luchthaven van Daegu, een stad in Zuid-Korea. Volgens de plaatselijke politie heeft de verdachte verklaard dat hij gestrest was omdat hij recent zijn baan had verloren. De politie in Daegu heeft aangekondigd dat er verder onderzoek gedaan zal worden naar de man. Er zal dan worden beslist of de zaak moet worden doorverwezen naar de Zuid-Koreaanse justitie voor een mogelijke aanklacht. Als de man schuldig wordt bevonden, kan hij een maximale gevangenisstraf van tien jaar krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie