Up 2 Date

Benzineprijs bereikt weer nieuw record

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Benzineprijs bereikt weer nieuw record

Tanken was de afgelopen weken al geen pretje, maar vandaag is autorijden wéér een stukje duurder geworden. De prijs van benzine heeft namelijk een nieuw record behaald. Voor een liter betaal je nu zo'n 2,50 euro, waarmee het record van maart met 0,2 cent is verbroken, aldus United Consumers tegen verschillende media.

Aan de snelweg duurder

Bij benzinepompen langs de snelweg is het al helemaal pijnlijk om je tank vol te gooien, daar betaal je nu soms meer dan 2,55 euro per liter. Bij andere stations geldt lang niet altijd de adviesprijs en kan je af en toe 'nog' voor 2,30 per liter tanken.

Effect accijnsverlaging weggevaagd

Op 1 april voerde het kabinet een accijnsverlaging door op brandstof om de gevolgen van de hoge inflatie een beetje te compenseren. Dat effect is door de alsmaar stijgende prijzen van olie, onder andere door de oorlog in Oekraïne, inmiddels alweer weggevaagd. En de verwachting is niet dat dat binnenkort gaat veranderen.

"De vooruitzichten zien er niet goed uit, dus de prijs zal waarschijnlijk hoog blijven. Er is geen zicht op een oplossing van de oorlog in Oekraïne op korte termijn en het risico blijft dat de huidige situatie escaleert", aldus United Consumers tegen NOS.

Alles wordt duurder

Het zal je niet zijn ontgaan dat niet alleen benzine, maar vrijwel alles duurder is geworden. Hoe kun je dan toch proberen te besparen? Karin van het Nibud en budgetcoach Danitia van Budget Met Danie gaven een paar handige tips.

Ster advertentie
Ster advertentie