Up 2 Date

Bali weert toeristen voor de rest van het jaar

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Bali weert toeristen voor de rest van het jaar

Slecht nieuws voor Nederlanders met vakantieplannen voor Bali: het eiland gaat buitenlandse toeristen weren voor de rest van het jaar.

Op slot

Bali zou volgende maand eigenlijk weer opnieuw opengaan voor toeristen, maar de gouverneur heeft daar een stokje voor gestoken. De besmettingen lopen weer enorm op in Indonesië en daarnaast moet Jakarta het inreisverbod voor buitenlanders nog intrekken.

Toerisme

Het oorspronkelijke plan was dat er vanaf 11 september weer toeristen uit het buitenland welkom zouden zijn. Daarnaast zijn stranden, tempels en andere toeristische hotspots sinds eind juli weer open voor binnenlandse toeristen. "De centrale regering steunt de plannen om de deuren weer te openen voor internationale toeristen. Maar dat vergt zorg, voorzichtigheid, geen haast en zorgvuldige voorbereiding", stelt gouverneur I Wayan Koster in een statement. Vooralsnog zal het eiland geen toeristen toelaten dit jaar.

Coronabesmettingen

Op Bali zijn er (slechts) 49 mensen overleden aan het coronavirus en meer dan 4000 mensen raakten besmet. In Indonesië zelf daarentegen zijn er bijna 6700 coronadoden en ruim 153.000 bevestigde besmettingen. De testcapaciteit is daar echter zeer beperkt en liggen de werkelijke aantallen waarschijnlijk veel hoger.

Ster advertentie
Ster advertentie