OMG

12-jarige jongen steelt creditcard en gaat op vakantie naar Bali

  1. Newschevron right
  2. 12-jarige jongen steelt creditcard en gaat op vakantie naar Bali

Een Australische jongen van twaalf wilde heel graag op vakantie naar Bali. Toen zijn moeder 'nee' zei, liet hij het daar dan ook niet bij zitten. Hij stal de creditcard van zijn ouders, wist zijn oma te overtuigen dat ze hem zijn paspoort moest geven en stapte alsnog op het vliegtuig naar het Indonesische eiland.

Onbegeleid vliegen

Het was de jongen gelukt om zelf tickets te boeken. Hij had gezocht naar een luchtvaartmaatschappij die 12-jarigen toestaat om onbegeleid te vliegen. Ook had hij al een hotel geboekt.

De reis

Tegen zijn familie zei hij dat hij naar school ging, maar in plaats daarvan pakt hij de trein naar het vliegveld. Hij checkte in bij een self-service kiosk, stapte op het vliegtuig naar de Australische stad Perth en stapte daar over naar Bali. Tijdens zijn reis werd hij maar één keer ondervraagd, namelijk op Perth. Daar vroeg een medewerker hem om zich te identificeren. Nadat alles in orde was, mocht hij zijn reis vervolgen.

Avontuur

In Bali checkte hij in bij een mooi 3-sterrenhotel, waar hij tegen de medewerkers zei dat hij aan het wachten was op zijn oudere zus die later zou komen. "Het was geweldig, want ik wilde op avontuur gaan", zegt de jongen tegen A Current Affair.

Boze moeder

Zijn moeder was - zoals je kunt verwachten - minder enthousiast over zijn belevenissen. "Geshockeerd, verontwaardigd... er is geen emotie die beschrijft wat we voelden toen we erachter kwamen dat hij in het buitenland zat." Ze vloog meteen naar Bali om de jongen daar op te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie