Up 2 Date

Negen doden in Palestijnse stad bij inval van Israëlisch leger

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Negen doden in Palestijnse stad bij inval van Israëlisch leger

Bij een inval van het Israëlische leger in de Palestijnse stad Nablus zijn zeker negen mensen om het leven gekomen, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het Israëlische leger heeft de inval bevestigd, maar gaat er inhoudelijk verder niet op in.

Ruim 100 gewonden

Bij de inval kwamen onder anderen een 72-jarige man en een 14-jarige jongen om het leven, zo melden de Palestijnse autoriteiten. Ook zouden er leden van milities zijn overleden. Naast de dodelijke slachtoffers zijn er ruim 100 mensen gewond geraakt, waarvan 6 in kritieke toestand verkeren.

Komt vaker voor

Israëlische invallen komen de laatste tijd steeds vaker voor in Palestina. Zo kwamen vorige maand negen Palestijnen om bij een soortgelijke operatie van het Israëlische leger in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De operatie wordt gezien als een van de dodelijkste Israëlische acties in twintig jaar tijd.

Gewapende strijd

Nablus staat bekend als een bolwerk van Palestijnse milities. Steeds meer jonge Palestijnse mannen kiezen voor een gewapende strijd, omdat ze er niet meer in geloven dat diplomatie Palestina verder zal helpen, zo meldt de NOS. Het Israëlische leger doet er geregeld invallen om naar eigen zeggen 'terroristische aanslagen te voorkomen'.

Ster advertentie
Ster advertentie