Up 2 Date

Turkse rapper Ezhel vrijgesproken van tien jaar cel

foto: Youtube/Ezhel
  1. Newschevron right
  2. Turkse rapper Ezhel vrijgesproken van tien jaar cel

Ezhel is maandag vrijgesproken. Tegen de Turkse rapper, die je kunt kennen van de FunX-hit Imkansızım, was een gevangenisstraf van tien jaar geëist, nadat een onbekende vrouw aangifte tegen hem had gedaan. Hij werd beschuldigd van drugsverheerlijking. De zaak leidde tot veel ophef, omdat het gezien werd als een voorbeeld van een afnemende vrijheid van meningsuiting in Turkije.

Klacht

De openbare aanklager is van mening dat Ezhel het gebruik van drugs aanmoedigt, bijvoorbeeld in een tweet waarop hij afgebeeld staat met een wietplant. Ook een scene uit de videoclip van Ezhels laatste single Geceler, waarin hij rapt dat het licht feller lijkt onder invloed van cannabis, werd als bewijsmateriaal gebruikt. De rapper verdedigde zichzelf door te zeggen dat het nooit zijn bedoeling was om drugsgebruik te promoten.

Vrijgesproken

Op de eerste dag van de rechtszaak werd Ezhel vrijgesproken. De rechter oordeelde dat Ezhel geen opzettelijke misdaad had begaan en beval hem onmiddellijk te worden vrijgesproken. Een paar uur na de uitspraak werd de Turkse rapper vrijgelaten uit de gevangenis waar hij de afgelopen drie weken werd vastgehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie