Up 2 Date

13-jarige jongen schiet 8 kinderen en een bewaker dood op Servische basisschool

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 13-jarige jongen schiet 8 kinderen en een bewaker dood op Servische basisschool

Bij een schietincident op een basisschool in het centrum van de Servische hoofdstad Belgrado zijn vanochtend acht kinderen en een bewaker om het leven gekomen. Volgens de Servische politie is er een 13-jarige jongen gearresteerd.

Slachtoffers

De jongen opende woensdagochtend het vuur op de Vladislav-Ribnikan-school. De bewaker van die school probeerde de jongen nog te stoppen, maar werd toen gedood. Een leraar verkeert in kritieke toestand en zes andere kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Hij begon willekeurig te schieten''

Wat het motief van de jongen precies was, is nog niet duidelijk. De veertienjarige schutter zat in het zevende leerjaar van de basisschool. In Servië is de basisschoolleeftijd van 7 tot 15 jaar. Getuigen vertellen dat de jongen de geschiedenisklas inliep en begon te schieten op de leraar. ''Hij begon willekeurig te schieten en had twee patronen in zijn hand'', vertelt een meisje tegenover de Servische nieuwszender Nova.rs. ''Ik ging boven op twee vrienden liggen, zodat hij zou denken dat ik dood was.''

Ander schietincident

Dit schietincident in Belgrado, waarbij negen doden vielen, is de grootste aanslag in Servië sinds 2013. Toen kwamen er dertien mensen om het leven bij een schietpartij in het dorpje Velika Ivanča.

Ster advertentie
Ster advertentie