Up 2 Date

Beenprothese weggewerkt bij Spaanse body positivity-campagne

foto: Instagram: sianlord_ / Instituto de las mujeres
  1. Newschevron right
  2. Beenprothese weggewerkt bij Spaanse body positivity-campagne

Er is flinke kritiek ontstaan op een Spaanse body positivity campagne. Op de poster van de campagne, die bedoeld was om te laten zien dat alle lichamen moeten worden gerespecteerd, is een beenprothese bewerkt en vervangen door een echt been.

'Sprakeloos'

De ontwerper van de poster heeft foto's gebruikt van mensen zonder hun toestemming daarvoor te vragen. Twee Britse vrouwen uitten via Instagram hun ongenoegen uit. Van de 32-jarige Sian Green-Lord werd ook nog eens een beenprothese bewerkt.

"Het is één ding om mijn foto te gebruiken zonder mijn toestemming, maar mijn lichaam is ook nog eens bewerkt", zegt Green-Lord, die in 2013 haar been verloor na te zijn aangereden door een taxi. "Ik ben sprakeloos, dit is meer dan verkeerd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

Inmiddels heeft het Spaanse Vrouweninstituut hun excuses aangeboden. Naar eigen zeggen wist de organisatie "op geen enkel moment" dat voor de poster "echte modellen" zijn gebruikt en legt de schuld dus bij de ontwerper van de poster. Het instituut zegt contact op te nemen met de getroffen vrouwen "om dit probleem op te lossen". De maker van de poster heeft zich ook verontschuldigd. "Het was nooit mijn bedoeling om hun imago te misbruiken", zegt ze over de vrouwen wiens afbeelding zij heeft gebruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie