Up 2 Date

Man slaat Nigeriaanse straatverkoper dood in Italiaanse kustplaats

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man slaat Nigeriaanse straatverkoper dood in Italiaanse kustplaats

Italië is in shock door de dood van een Nigeriaanse straatverkoper in de kustplaats Civitanova Marche. Alika Ogorchukwu overleed op 39-jarige leeftijd nadat hij vrijdag op klaarlichte dag werd mishandeld door een 32-jarige Italiaan.

Niemand kwam tussenbeide

Omstanders hebben de fatale mishandeling gefilmd, maar niemand kwam tussenbeide om het slachtoffer te helpen. "De aanvaller sloeg Ogorchukwu eerst met een kruk, gooide hem op de grond en sloeg hem vervolgens meerdere keren met zijn blote handen", zei Matteo Luconi van de plaatselijke politie zaterdag op een persconferentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdacht van moord en diefstal

Met behulp van straatcamera's kon de politie de Italiaan traceren en aanhouden. De man wordt verdacht van moord en diefstal, omdat hij ook de mobiele telefoon van het slachtoffer heeft gestolen.

Onderzoek

De politie doet momenteel onderzoek naar de aanleiding van de geweldsuitbarsting. Verschillende Italiaanse media schrijven dat de man woedend werd nadat Ogorchukwu bij hem en zijn vriendin had gebedeld om kleingeld. De politie ondervraagt momenteel getuigen en gebruikt daarbij ook video's die op Italiaanse nieuwssites en sociale media circuleren.

Demonstratie

De beelden van de mishandeling maken veel los in Italië. Mensen zijn boos dat omstanders niets hebben gedaan om het slachtoffer te helpen. De Nigeriaanse gemeenschap demonstreerde de volgende dag tegen het geweld. Na afloop spraken vertegenwoordigers met de burgemeester van Civitanova Marche.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie