Up 2 Date

Vrachtwagen met 46 overleden migranten aangetroffen in Texas

foto: Twitter @melissamvega/KABBFOX29
  1. Newschevron right
  2. Vrachtwagen met 46 overleden migranten aangetroffen in Texas

In het Amerikaanse San Antonio in Texas is gisteren een vrachtwagen aangetroffen met daarin zeker 46 overleden personen. Ook zaten er zestien levende mensen in de laadbak, onder wie vier kinderen. Volgens de autoriteiten zijn de mensen migranten, die in de vrachtwagen de grens over zijn gesmokkeld.

Politie gebeld

De vrachtwagen stond op een afgelegen plek langs het spoor. Iemand die daar in de buurt aan het werk was, merkte het voertuig op en hoorde iemand om hulp roepen. Ook zag diegene meerdere lichamen liggen door de half openstaande deuren, waarna de politie werd gebeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgedroogd en oververhit

Eenmaal ter plaatse trof de politie "stapels lichamen" aan. De nog levende mensen waren uitgedroogd en oververhit. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. In San Antonio was het op dat moment zo'n 40 graden en er leek geen werkend koelsysteem aanwezig te zijn in de vrachtwagen. Ook was er geen drinkwater.

Mensen opgepakt

Er zijn drie mensen opgepakt in verband met de vondst van de overledenen. Wat zij er precies mee te maken hebben, is nog onduidelijk. Ook de identiteit van de slachtoffers is nog onbekend.

Mensensmokkel

Bij de Amerikaans-Mexicaanse grens worden vaak migranten via vrachtwagens illegaal de VS in gesmokkeld. Dat liep al vaker verkeerd af, zoals in 2017, toen er acht dode mensen werden aangetroffen in een vrachtwagen bij een supermarkt. Later overleden er nog twee.

De lokale politiechef noemt de vrachtwagen die gisteren is gevonden "de dodelijkste mensensmokkelzaak" die hij ooit heeft meegemaakt. De burgemeester spreekt van een "afschuwelijke menselijke tragedie".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie