Up 2 Date

Twee Mexicaanse mannen aangeklaagd voor dood 51 migranten in vrachtwagen Texas

foto: Twitter @JordanElderTV/KABBFOX29 | Herdenkplaats voor de omgekomen migranten
  1. Newschevron right
  2. Twee Mexicaanse mannen aangeklaagd voor dood 51 migranten in vrachtwagen Texas

Voor de dood van de tientallen migranten die maandag werden aangetroffen in een verlaten vrachtwagen in Texas zijn twee Mexicaanse mannen aangeklaagd. Ze worden verdacht van mensensmokkel en illegaal wapenbezit.

51 doden

In eerste instantie werden er 46 overledenen gemeld, maar inmiddels is duidelijk dat er 51 mensen (39 mannen en 12 vrouwen, de meeste afkomstig uit Mexico) zijn omgekomen in de vrachtwagen. De politie kon het voertuig linken aan een adres in San Antonio, waar de twee mannen gearresteerd zijn.

Verder is er ook nog een Amerikaanse man opgepakt, die de vrachtwagen bestuurd zou hebben. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis. Wat hij heeft, is onduidelijk.

Uitgedroogd en oververhit

Na een belletje van iemand die de vrachtwagen had opgemerkt, trof de Amerikaanse immigratiedienst maandagavond "stapels lichamen" in de laadbak aan. De elf nog levende personen hadden symptomen van oververhitting en uitdroging en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het was op dat moment namelijk zo'n 40 graden in de Amerikaanse stad en een koelsysteem of water ontbrak in de vrachtwagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mensensmokkel

De vrachtwagen werd niet ver van de Amerikaans-Mexicaanse grens gevonden, waar migranten vaak op die manier illegaal de VS in worden gesmokkeld. Dat liep al vaker verkeerd af, zoals in 2017, toen er acht dode mensen werden aangetroffen in een vrachtwagen bij een supermarkt. Later overleden er nog twee.

Het incident van deze week wordt door Amerikaanse autoriteiten "de dodelijkste mensensmokkelzaak" ooit genoemd. Ook president Biden heeft gereageerd. Hij spreekt van een "verschrikkelijk en hartverscheurend", incident en zegt het uitbuiten van kwetsbare migranten door middel van illegale mensensmokkel tegen te willen blijven gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie