Up 2 Date

Lesvliegtuig Transavia neergestort: instructeur (63) en leerling (24) overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lesvliegtuig Transavia neergestort: instructeur (63) en leerling (24) overleden

Een lesvliegtuig met twee inzittenden is dinsdagochtend neergestort in het Zwarte Meer tussen Flevoland en Overijssel. De 63-jarige instructeur en de 24-jarige leerling hebben de crash niet overleefd. Dat bevestigt Veiligheidsregio Flevoland aan NU.nl na berichtgeving van Omroep Flevoland.

Pilotenopleiding Transavia

De omgekomen leerling-vlieger maakte deel uit van de pilotenopleiding van Transavia. De vliegmaatschappij laat weten dat het gaat om een toestel van de vliegschool Zelf Vliegen, waarmee onder meer toekomstige piloten van Transavia worden opgeleid. De leerling was volgens Transavia klaar voor het praktijkgedeelte van de opleiding. De vliegschool laat op haar beurt weten dat het gaat om een 'zeer ervaren' vlieginstructeur.

Een vliegopleiding bij Transavia bestaat uit een theoretisch gedeelte, een simulatiegedeelte en een praktijkgedeelte. De vliegmaatschappij is verantwoordelijk voor de opleiding en zet instructeurs van vliegscholen in voor het praktijkgedeelte van de opleiding.

Slachtoffers nog niet geborgen

Het neergestorte vliegtuig is vanochtend om 10.44 uur vanaf Lelystad Airport opgestegen. Het gaat om een Blackshape Gabriél-toestel. Momenteel zitten de slachtoffers nog vast in het vliegtuig. Hulpdiensten hebben moeite om het toestel boven water te krijgen. Er worden duikteams uit Flevoland en Overijssel ingezet. Ook de kustwacht en de Koninklijke Nederlanse Redding Maatschappij (KNRM) helpen mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie