OMG

Passagier landt klein vliegtuig veilig op de grond nadat piloot in elkaar zakt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Passagier landt klein vliegtuig veilig op de grond nadat piloot in elkaar zakt

In de Amerikaanse staat Florida heeft een passagier een klein vliegtuig weten te landen nadat de piloot bewusteloos was geraakt. Dat deed hij met behulp van de luchtverkeersleiding.

Piloot bewusteloos

De man was de enige passagier aan boord van het vliegtuig. Nadat de piloot plotseling in elkaar was gezakt, maakt het vliegtuig een duikvlucht. De passagier greep snel het stuur om te voorkomen dat het toestel zou neerstorten, dat op dat moment ruim tweeënhalve kilometer boven de grond vloog.

Het lukte de passagier om het vliegtuig weer recht te krijgen, waarna hij contact opnam met de luchtverkeersleiding. "Ik heb hier een serieus probleem", zei de passagier. Een luchtverkeersleider gaf de man instructies om het vliegtuig stabiel te houden en te laten dalen. De passagier zei dingen als: "Ik heb geen idee hoe ik het vliegtuig moet stoppen. Ik heb geen idee hoe dit werkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veilige landing

Uiteindelijk leidde de luchtverkeersleider de man naar Palm Beach international Airport, waar hij veilig wist te landen. Het is niet bekend hoe het nu met de piloot gaat. Wel verscheen er later een foto van de passagier en de luchtverkeersleider die hem hielp. Volgens luchtvaartexperts heeft de passagier een grote prestatie geleverd en is het ongelofelijk dat het hem zonder enige vliegervaring is gelukt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie