Up 2 Date

'Free a Girl' waarschuwt voor pedofielen die jagen op vluchtelingenkinderen

foto: Shutterstock / Free a Girlfoto: Foto ter illustratie (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. 'Free a Girl' waarschuwt voor pedofielen die jagen op vluchtelingenkinderen

Free a Girl heeft een zorgwekkende ontdekking gedaan op het zogeheten dark web. Na onderzoek heeft de stichting, die zich onder meer inzet tegen kindermisbruik, schokkende berichten gevonden van pedofielen die jagen op vluchtelingenkinderen.

Walgelijk bericht

Het dark web is een verborgen deel van het internet waar veelal illegaal gehandeld wordt in wapens, drugs en kinderporno. Free a Girl ging op onderzoek uit en trof daar schokkende berichten aan. Een daarvan werd op social media gedeeld, afkomstig van een forum op het dark web waar pedofielen hun beeldmateriaal, tips en ideeën met elkaar uitwisselen.

In het bericht vraagt een pedofiel onder meer of mensen met een belangrijke baan binnen het vluchtelingenwerk druk kunnen zetten op de regering om zoveel mogelijk vluchtelingenkinderen naar Nederland te halen. "Hoe meer kinderen er naar Nederland komen, hoe meer kans wij maken om ze te adopteren", schrijft de pedofiel, die ook op walgelijke manier beschrijft wat hij met de kinderen zou doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wees op jullie hoede'

Free a Girl laat op social media weten dat het op dit moment in contact staan met de politie en Justitie. Daarbij deelt de stichting een ontzettend belangrijk bericht: "Voogdij-instellingen, overheid- en hulporganisaties: wees op jullie hoede".

Ster advertentie
Ster advertentie