Up 2 Date

Joann van den Herik samen met 'Free A Girl' tegen seksuele uitbuiting van kinderen

foto: Instagram: Joann van den Herik
  1. Newschevron right
  2. Joann van den Herik samen met 'Free A Girl' tegen seksuele uitbuiting van kinderen

Joann van den Herik, influencer en nichtje van Gigi en Bella Hadid, is sinds vandaag voor een jaar ambassadeur van Free A Girl. Deze organisatie zet zich in om seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden. Vanochtend vertelde ze bij Start met Fernando alles over haar samenwerking met Free A Girl.

AMBASSADEUR

Joann is nu social ambassador en heeft de taak om awareness te creëren voor seksuele uitbuiting. De influencer heeft meer dan 200.000 volgers op Instagram en ze wil die graag informeren over het probleem: "Ik vind het gewoon heel belangrijk om die kinderen te helpen. Als ik mijn platform kan gebruiken om het doel te steunen en om mensen te informeren dan doe ik dat heel graag. Ik vind persoonlijk echt dat wanneer je mooie kleren of vakanties kunt delen op social media, je ook over echt belangrijke onderwerpen moet kunnen praten, om zo de wereld te verbeteren."

PLATFORM GEBRUIKEN

Volgens Joann is door de coronacrisis het probleem alleen maar verergerd en daarom wil ze Free A Girl graag helpen met haar platform. "Ik vind dat wanneer je een groot platform hebt, je het ook moet gebruiken om zulke mensen te helpen en om aandacht te vragen voor het probleem. Veel mensen zijn door de coronacrisis met zichzelf bezig en corona is ook veel in het nieuws. Daardoor is er gewoon minder aandacht voor problemen zoals dit."

SEKSUELE UITBUITING

Jaarlijks zijn meer dan 2 miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. 95 procent hiervan zijn meisjes. Bij seksuele uitbuiting worden minderjarigen gedwongen door volwassenen om seksuele handelingen te verrichten, om geld mee te verdienen. Dit is natuurlijk verschrikkelijk. Organisaties als Free A Girl bestrijden seksuele uitbuiting van kinderen.

Joann van den Herik: “Wereldwijd worden 2 miljoen kinderen seksueel uitgebuit”


Ster advertentie
Ster advertentie