Up 2 Date

Drie jongens (15 en 16) overleden na botsing tussen ambulance en auto

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drie jongens (15 en 16) overleden na botsing tussen ambulance en auto

Bij een ernstig ongeluk in Helmond zijn drie minderjarigen om het leven gekomen. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen die de auto bestuurde. In de nacht van zaterdag op zondag botste de auto op een ambulance.

Vierde inzittende

In de auto zat ook een vierde inzittende, een 15-jarige jongen uit Eindhoven. Hij raakte zwaargewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de botsing raakten ook twee ambulancemedewerkers gewond. Volgens de politie vallen de verwondingen mee, maar ter observatie zijn de ambulancemedewerkers opgenomen in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Botsing

Het is onbekend van wie de auto is en hoe de jongens aan het voertuig kwamen. Aan het Eindhovens Dagblad vertelt een politiewoordvoerder dat de auto waarschijnlijk op de verkeerde weghelft is terechtgekomen. Kort daarna is de auto op de ambulance gebotst. De ziekenwagen had net een melding achter de rug en was, zonder patiënten en zwaailichten, op weg naar een ambulancepost.

Onderzoek

Zowel de ambulance als de auto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Omroep Brabant schrijft dat in de auto een fles lachgas is gevonden. De politie onderzoekt of dit iets met het ongeluk te maken heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie