Up 2 Date

Er komt een theatervoorstelling over de moord op Hümeyra (16)

foto: Hümeyra
  1. Newschevron right
  2. Er komt een theatervoorstelling over de moord op Hümeyra (16)

Er komt een theatervoorstelling over de moord op de 16-jarige Hümeyra. Actrice Dilan Yurdakul (GTST, Bonnie & Clyde) gaat de rol van de scholier vertolken en behandelt in een monoloog vragen die zij gesteld zou kunnen hebben, zoals: waarom heeft niemand me geholpen?

'Hümeyra' aan het woord

Aan het AD vertelt Dilan dat Hümeyra in het stuk aan het woord komt 'vanuit de dood'. "Ze beklaagt zich over de fouten die gemaakt zijn, maar ook zien we hoe ze verliefd op hem werd en hoe bang ze is als ze nog niet dood is. Een van de eerste zinnen die ze zegt is: 'Het is gebeurd, ik hoef niet meer bang te zijn, ik hoef nooit meer bang te zijn'."

Het stuk is gebaseerd op het 'Inspectieonderzoek naar de aanpak van de stalking door Bekir R' en is vanaf februari te zien. Of de nabestaanden van Hümeyra betrokken zijn bij de theatervoorstelling is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gestalkt en bedreigd

Hümeyra werd op 18 december 2018 doodgeschoten door Bekir E., met wie ze eerder een korte relatie had. Ze werd maandenlang door hem gestalkt en bedreigd, waarvan ze meerdere keren aangifte deed. E. kreeg een contactverbod, maar hield zich daar niet aan en schoot haar uiteindelijk dood bij de fietsenstalling van haar school in Rotterdam.

Afgelopen juni werd Bekir E. in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs.

Ster advertentie
Ster advertentie