Naar homepage
Up 2 Date

Bekir E. krijgt in hoger beroep 20 jaar cel en tbs voor moord op Hümeyra

foto: Hümeyra
  1. Newschevron right
  2. Bekir E. krijgt in hoger beroep 20 jaar cel en tbs voor moord op Hümeyra

Bekir E, de man die in 2018 de 16-jarige Hümeyra doodschoot, is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor moord. Dat is een stuk hoger dan de veroordeling die hij in eerste instantie kreeg.

Doodslag

In 2019 kreeg Bekir E. een straf van 14 jaar cel en tbs toegewezen voor doodslag. Destijds eiste het Openbaar Ministerie (OM) al twintig jaar cel en tbs voor moord, maar zonder succes. Volgens de rechtbank was er namelijk geen sprake van voorbedachte rade, waardoor de daad van Bekir E. niet als moord maar als doodslag werd beoordeeld.

Genoeg bewijs voor moord

Vorige maand ging het OM uiteindelijk in hoger beroep en eiste het opnieuw twintig jaar cel en tbs voor moord. Het OM was van mening dat er genoeg bewijs was dat E. Hümeyra met voorbedachte rade doodde.

Oordeel hogere rechter

De hogere rechter oordeelde vandaag uiteindelijk dat er wel degelijk sprake was van moord. Onder andere het feit dat E. een doorgeladen wapen naar de school van Hümeyra meenam, wijst volgens het gerechtshof op voorbedachtheid. Ook verklaarde E. na de moord in een politiebusje: "Weet u waarom ik het heb gedaan? Ze was geen 18 maar 16. Dat kan echt niet. Ze moet niet fucken met mij en heeft gelogen over haar leeftijd. Bij de reclassering dachten ze dat ik pedofiel ben."

Maandenlang gestalkt en bedreigd

De 16-jarige Hümeyra werd op 18 december 2018 doodgeschoten door Bekir E., met wie ze eerder een korte relatie had. Uiteindelijk werd ze maandenlang gestalkt en bedreigd door E. en deed ze meerdere keren aangifte. E. kreeg zelfs een contactverbod, maar hield zich daar dus niet aan. Bekir E. schoot Hümeyra uiteindelijk dood bij de fietsenstalling van haar school in Rotterdam, een aantal uur voordat ze een afspraak had op het politiebureau.

Ster advertentie
Ster advertentie