Naar homepage
Up 2 Date

Bekir E. gaat akkoord met 20 jaar cel en tbs voor moord op Hümeyra

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bekir E. gaat akkoord met 20 jaar cel en tbs voor moord op Hümeyra

Bekir E., de man die in 2018 de 16-jarige Hümeyra doodschoot, heeft de straf die hem in hoger beroep is opgelegd, geaccepteerd. Dat laat zijn advocaat Yehudi Moszkowicz weten aan Rijnmond. Eind juni werd E. veroordeeld tot 20 jaar cel. Eerder legde het gerechtshof hem een gevangenisstraf op van 14 jaar en tbs, maar nu is bewezen dat hij handelde met voorbedachte rade.

Geen cassatie aangetekend

Volgens Moszkowicz heeft E. geen cassatie aangetekend. De reden daarvoor is een wetswijziging rond de voorwaardelijke invrijheidsstelling die sinds kort is ingegaan. Als E. zijn straf nu accepteert, valt hij nog onder de oude regeling en kan hij na twee derde van zijn straf vrijkomen. Als hij naar de Hoge Raad zou stappen, zou bij een nieuwe uitspraak de nieuwe regeling gelden, waardoor hij sowieso langer vast moet zitten. Zijn advocaat zegt daarnaast dat ze het "absoluut eens zijn met de kwalificatie moord".

"Enorme opluchting"

Advocaat Nelleke Stolk staat de familie van Hümeyra bij en liet weten dat ze blij zijn met de uitspraak van de rechter en de reactie van Moszkowicz op prijs stellen. "Het is een enorme opluchting voor de nabestaanden dat er geen cassatie komt. Zij kunnen er dan een streep onder zetten."

Ster advertentie
Ster advertentie