Up 2 Date

VIDEO: Tientallen doden bij aanval op nachtclub Istanbul

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Tientallen doden bij aanval op nachtclub Istanbul

We hoopten al het negatieve in 2016 achter te laten, maar dat is helaas niet gelukt. Tijdens de oud & nieuw-viering in één van de populairste nachtclubs van Istanbul ging het nieuwe jaar van start met minimaal 39 doden en zeventig gewonden.

Kerstman

Een schutter in kerstman-outfit opende omstreeks 01:30 uur Turkse tijd (23.30 uur Nederlandse tijd) het vuur op de bezoekers van de populaire Reina Club in Istanbul. Op dat moment waren er ongeveer 800 bezoekers aanwezig in de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arabisch

Verschillende ooggetuigen melden dat de terroristen Arabische leuzen riepen. Ook gaat het verhaal dat er twee mannen verkleed als kerstman met automatische geweren op politieagenten hebben geschoten die voor de deur van de club stonden.

Eigenaar in tranen

Een journalist van dagblad Hürriyet meldt dat hij eigenaar Mehmet Koçarslan huilend aantrof. De gebroken zakenman zei huilend het volgende: "Die klootzakken zouden in het rond hebben geschoten met kalasjnikovs. De Amerikaanse inlichtingendienst had ons hiervoor gewaarschuwd. Daarna zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Maar wat gebeurde er vervolgens? Precies de aanslag die ze voorspeld hadden!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanslagen in Turkije

In 2016 werden meerdere aanslagen gepleegd in Turkije door Islamitische Staat en verschillende aftakkingen van de terroristische groepering PKK. Daarbij kwamen bijna 200 mensen om het leven.

Ster advertentie
Ster advertentie