Up 2 Date

'The Nude project' wil mode voor alle huidskleuren

  1. Newschevron right
  2. 'The Nude project' wil mode voor alle huidskleuren

Ooit weleens gezocht naar ondergoed, panty's of een legging in huidskleur, ofwel 'nude'? De kans is groot dat je dan een beige kleur vindt die bij lange na niet in de buurt komt van je eigen tint. Een Brits pantymerk is dat zat en is 'The Nude Project' begonnen met vrouwen over de hele wereld.

Inclusiever

Met het project wil het merk mode maken voor vrouwen van alle afkomsten. Daarvoor worden foto's verzameld van zo veel mogelijk verschillende huidskleuren. "Hoewel er meer dan honderd tinten huidskleur bekend zijn in de cosmeticawereld, zijn dat er in de ondergoedindustrie maximaal zeven", zegt een medewerker van het bedrijf. "De huid van vrouwen is zoveel diverser dan de mode-industrie erkent." Het merk hoopt daarom ook andere modemerken te inspireren.

“Dit draait niet om één merk dat zich een klein beetje verbetert, het gaat erom dat de mode-industrie op zich inclusiever wordt. (..) En dat andere merken ook huidskleuren van vrouwen over de hele wereld beter gaan vertegenwoordigen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deel je selfie

Om de huidskleurverzameling te creeëren, is de pantymaker op zoek naar hulp. Meewerken? Dan kun je een selfie uploaden, of beter nog een foto van je onderarm. Goed om te weten: foto's worden niet opgeslagen. Het team laat vervolgens een algoritme los op de verzameling kleuren om daarmee vrouwen van alle huidskleuren te kunnen bedienen.

meer kleur

In de mode-industrie is al langer een discussie gaande over het gebrek aan kleur. Eerder ontstond ophef toen de hoofdredactrice van Vogue Nederland zei dat het gebrek aan goede, donkere modellen in Nederland komt doordat er gewoon te weinig zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie