Up 2 Date

Nederlander in Spanje doodgestoken door landgenoot na kroegruzie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlander in Spanje doodgestoken door landgenoot na kroegruzie

In de Spaanse stad Torremolinos is een 50-jarige Nederlander doodgestoken door een landgenoot na een kroegruzie. Een 57-jarige Nederlander is aangehouden als verdachte.

Vrouwen lastigvallen

Het incident vond plaats op de avond dat Feyenoord de Conference League-finale speelde tegen AS Roma. Volgens lokale media sprak het slachtoffer de verdachte aan omdat hij vrouwen aan het lastigvallen was in de bar. Daarop ontstond een ruzie tussen de twee, waarbij de kroegeigenaar tussenbeide moest komen.

De verdachte vertrok, maar wachtte het slachtoffer op buiten de bar. Toen het slachtoffer naar buiten ging om te roken, ontstond er opnieuw een confrontatie, waarbij de man in zijn buik werd gestoken. Hij zou daarna op eigen kracht het café weer zijn ingelopen, maar overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

Aangehouden

De verdachte sloeg in eerste instantie op de vlucht, maar werd niet veel later aangehouden door de Spaanse politie. Het 50-jarige slachtoffer woonde volgens lokale nieuwssites in Benidorm. De verdachte woonde in Torremolinos. In de wijk waar de steekpartij plaatsvond, La Carihuela, wonen veel Nederlanders.

Ster advertentie
Ster advertentie