Up 2 Date

Echtgenoot van gedode lerares bij schietpartij Texas overleden 'als gevolg van verdriet'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Echtgenoot van gedode lerares bij schietpartij Texas overleden 'als gevolg van verdriet'

De echtgenoot van lerares Irma Garcia, een van de leerkrachten die afgelopen dinsdag omkwam tijdens de schietpartij op een basisschool in het Texaanse Uvalde, is overleden 'als gevolg van verdriet'. Dat meldt een familielid via Twitter.

"Diepe bedroefdheid"

"Met diepe bedroefdheid moet ik vertellen dat de echtgenoot van mijn tante Irma is overleden aan de gevolgen van verdriet", aldus John Martinez. Aan de New York Times meldt Martinez dat de werkelijke doodsoorzaak een hartaanval is. Zijn oom Joe Garcia bezocht donderdagochtend het gedenkteken van zijn vrouw om daar bloemen neer te leggen. Toen hij thuiskwam, viel hij volgens Martinez 'vrijwel meteen om'. Het echtpaar was 24 jaar samen en laat vier kinderen achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen beschermen

De 46-jarige Irma Garcia was een van de twee leerkrachten die omkwamen tijdens de schietpartij op Robb Elementary School in Uvalde. Ze probeerden de kinderen uit haar klas te beschermen toen ze werd doodgeschoten. Politieagenten vonden haar in een klaslokaal met kinderen in haar armen. "Ze was altijd zo optimistisch over alles en gewoon zo lief voor de mensen in haar leven", aldus Martinez.

21 doden

Bij de schietpartij op de basisschool vielen zeker 21 doden, onder wie 19 kinderen die tussen de 7 en 10 jaar oud waren. De 18-jarige schutter, Salvador Ramos, is door de politie gedood. Het is nog altijd onduidelijk wat zijn motief was voor de afschuwelijke daad.

Ster advertentie
Ster advertentie