Up 2 Date

Een jaar cel geëist tegen leden verboden pedoclub Martijn

foto: Nelson M. in een aflevering van 'Danny Op Straat' (NTR)
  1. Newschevron right
  2. Een jaar cel geëist tegen leden verboden pedoclub Martijn

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een gevangenisstraf van een jaar geëist tegen drie mannen vanwege het voorzetten van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Die club werd in 2014 verboden.

'Verheerlijking'

Het gaat om de verdachten Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M. Volgens het OM hebben de drie verdachten zich online schuldig gemaakt aan het "verheerlijken en nastreven van seksueel contact tussen volwassenen en kinderen". Dit deden de drie jarenlang via websites, Twitter en een mailinglijst. Naar de e-mailadressen van gelijkgestemden werden onder meer berichten verstuurd waarin pedofilie werd aangemoedigd.

Het OM is daarnaast van mening dat de verdachten jonge kinderen hebben neergezet als lustobject en dat zij "de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen ontkennen en bagatelliseren".

Naar Mexico gevlucht

Alle verdachten waren vandaag afwezig tijdens de zitting. Een van hen, Nelson M., is naar Mexico gevlucht om asiel aan te vragen. Daar wist zijn advocaat Theo Hiddema tot gisterenavond niets van. "Ik kreeg heel laat bericht dat hij politiek asiel heeft aangevraagd in Mexico. Hij zit 9000 kilometer verderop", liet Hiddema vandaag weten in de rechtbank.

Ster advertentie
Ster advertentie