Up 2 Date

Bedreigde Amsterdamse basisschool gaat morgen weer open

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bedreigde Amsterdamse basisschool gaat morgen weer open

De Amsterdamse basisschool Samenspel gaat morgen weer open, meldt een woordvoerder namens de school aan AT5. Eerder deze week sloten zij hun deuren na een online bedreiging.

School weer open

Samen met de politie heeft het schoolbestuur besloten dat de school weer open kan. De directie van de school schreef een brief aan de ouders van de kinderen. ''We begrijpen dat het nieuws en de sluiting indruk hebben gemaakt op de kinderen. In alle groepen bieden onze leerkrachten daarom maandagochtend ruimte aan onze leerlingen om met de leerkracht en de andere kinderen in gesprek te gaan over wat er heeft gespeeld de afgelopen dagen.''

Bedreiging

De school werd gesloten vanwege een dreigement in een reactie op een TikTok-bericht van een medewerker. Wat er precies in het bericht stond en wie het stuurde, is niet duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toets

De meeste kinderen van groep 8 beginnen aanstaande dinsdag en woensdag met hun Cito-eindtoets. De school in Amsterdam heeft besloten om een dag later met de toets te beginnen. Zo hebben de kinderen meer tijd om de gebeurtenissen van afgelopen week te verwerken, wordt bevestigd door de directeur van de school na berichtgeving van AT5.

Ster advertentie
Ster advertentie