Up 2 Date

R. Kelly moet slachtoffer schadevergoeding betalen voor soa en psychische hulp

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly moet slachtoffer schadevergoeding betalen voor soa en psychische hulp

R. Kelly moest een van zijn slachtoffers een schadevergoeding van zo'n 300.000 euro betalen. Dit bedrag is bedoeld om de psychische hulp en de behandeling van een soa te bekostigen, zo meldt TMZ.

Jane

Een van de slachtoffers van R. Kelly, die in de rechtszaak 'Jane' werd genoemd, heeft door het seksueel misbruik van de zanger herpes opgelopen. Op dit moment wordt ze behandeld voor de soa. Daarnaast krijg ze psychische hulp om de acties van de zanger te verwerken. De kosten van deze behandelingen komen bij ze zanger te liggen. Een ander slachtoffer heeft ook recht op eenzelfde soort compensatie, maar dat bedrag is nog niet vastgesteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoedingen

R. Kelly zit al sinds 2019 vast in New York en is juni schuldig bevonden aan onder andere kindermisbruik en het leiden van een organisatie die erop uit was vrouwen en kinderen seksueel te misbruiken. Hiervoor kreeg de zanger al een gevangenisstaf van dertig jaar.

Bovenop deze gevangenisstraf moest de zanger al meerdere schadevergoedingen en boetes betalen. Hier bovenop komt de meest recente schadevergoeding voor de behandeling van de soa. R. Kelly claimde kortgeleden bijna geen geld meer te hebben. Het is dan ook onduidelijk of de slachtoffers ooit iets van de schadevergoeding zullen terugzien.

Ster advertentie
Ster advertentie