Naar homepage
Up 2 Date

Kappersbond niet blij met frisse kapsels van profvoetballers

foto: ANP - Ter illustratie: Eredivisie-wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle
  1. Newschevron right
  2. Kappersbond niet blij met frisse kapsels van profvoetballers

Is met het verlengen van de lockdown jouw kappersafspraak ook voor de zoveelste keer verzet? Of heb jij stiekem toch die hoognodige knipbeurt weten te fixen? Hoewel het de bedoeling is dat alle kappers hun werk tijdens de lockdown stil leggen, worden er toch nog opvallend veel mensen met een frisse coupe gespot. Profvoetballers bijvoorbeeld, en daar is de kappersbond niet blij mee.

Klachten van Duitse kappers

Het was in eerste instantie de Duitse kappersbond die haar ongenoegen uitsprak over de fris geknipte spelers uit de Bundesliga. Door met kapsels "die alleen maar door profs met professionele apparatuur gedaan kunnen zijn" op het veld en op tv te verschijnen, zouden ze geen goed voorbeeld geven en "een hele bedrijfstak onder druk zetten". In een open brief riep de kappersbond de Duitse voetbalbond op om "solidariteit te tonen".

'Uitgroei willen we zien'

Ook de Nederlandse kappersbond, ANKO, heeft zich nu uitgesproken over de kapsels van profvoetballers. "Schrijnend en schandalig", zegt een woordvoerder tegen het AD. "Ze geven een compleet verkeerd signaal af." Verse coupes van niet alleen voetballers, maar ook televisiesterren zijn volgens de bond zuur om te zien voor kappers die door de sluiting in financiële problemen zitten. "Ze maken aanspraak op geen enkele regeling en verdienen dus niets, terwijl ze wél de huur moeten betalen."

Een klacht indienen bij de KNVB, zoals de Duitse kappers deden, is de Nederlandse bond echter niet van plan. "Omdat wij de verantwoordelijkheid liever bij de sporters zelf neerleggen. We hopen dat ze in gaan zien dat het echt asociaal is wat ze doen. (...) Uitgroei, pluis en dooie punten; dát willen we zien bij voetbalprofs."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie