Naar homepage
FunX

Kapper Jawad (26) wil dak- en thuislozen van een gratis knipbeurt voorzien

foto: Jawad
  1. Newschevron right
  2. Kapper Jawad (26) wil dak- en thuislozen van een gratis knipbeurt voorzien

De 26-jarige Jawad vluchtte op jonge leeftijd met zijn ouders uit Afghanistan. Hij groeide op in Nederland en inmiddels heeft hij hier zijn eigen kapperszaak. Dat loopt lekker, maar Jawad wil graag iets terug doen voor anderen. Voor dak- en thuislozen om precies te zijn. In Jouw Stad vertelde hij aan Tannaz wat hij van plan is.

Quote

Ik hoop de mensen hiermee duidelijk te maken dat we ze niet vergeten zijn.

Zelfvertrouwenboost

Jawad wil graag dak- en thuislozen, of andere mensen die het financieel moeilijk hebben, gratis voorzien van een frisse coupe. "En hopelijk dus een boost van hun zelfvertrouwen." Een knipbeurt kan namelijk veel voor iemand beteken, vertelt de kapper. "Het is echt een dagje ontspannen. Vaak gaat iemand met een lach op zijn gezicht weer weg als hij bij mij op de stoel heeft gezeten."

Niet vergeten

Waarom wil Jawad dan precies deze groep mensen knippen? "Ik heb het gevoel dat zij toch een beetje vergeten worden in de samenleving", vertelt hij. Zelf heeft Jawad ook moeilijke dagen gekend. "Dan is het toch fijn als iemand je even een schouderklopje geeft en zegt dat je je hoofd omhoog moet houden. Ik heb destijds ook steun gehad van de mensen om me heen en dat is echt een fijn gevoel."

Jawad vertelt over zijn plannen in Jouw Stad

Hulp gevraagd

Om een evenement te realiseren waarbij zoveel mogelijk mensen een knipbeurt kunnen krijgen, is Jawad nog op zoek naar hulp. Zo heeft hij onder andere een grote locatie nodig, maar ook mensen die hem kunnen ondersteunen en iemand die de catering kan verzorgen. "Ik wil daarom een oproep doen aan mensen die beschikken over grote zalen, maar ook aan kappers die een steentje willen bijdragen. Ik kan in m'n eentje een heleboel mensen knippen, maar als er meer kappers om me heen staan, kunnen we er hopelijk meer helpen."

Wil je Jawad helpen? Je kunt hem een berichtje sturen op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie