FunX

Arjun (22) was dakloos, maar is mede door muziek op het rechte pad gekomen

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Arjun (22) was dakloos, maar is mede door muziek op het rechte pad gekomen

Door een paar verkeerde keuzes belandde de 22-jarige Arjun op jonge leeftijd op straat. Na anderhalf jaar dakloos te zijn geweest kwam de Rotterdammer terecht in een opvang. Hoe hij dakloos raakte en uiteindelijk weer terug op het rechte pad is gekomen, vertelt hij in Jouw Stad Rotterdam.

Quote

Het laatste beetje menselijkheid wat je nog had, wordt van je afgepakt.

Arjun leefde jaren op straat, maar dit leven heeft hij volledig achter zich gelaten

Criminaliteit

"Mijn vader was zwaar alcoholistisch en toen ben ik eigenlijk mijn eigen dingen gaan doen. Dat was niet heel handig", vertelt de 22-jarige Rotterdammer. "Ik ben toen mijn huis uitgezet en bij verschillende instellingen terechtgekomen. Ik kwam daar terecht bij jongens met dezelfde mentaliteit als ik, en dan kom je een beetje in de criminele wereld terecht."

Toen Arjun 18 jaar werd, mocht hij niet meer in de instelling wonen: "Ze zeiden gewoon: 'je hebt nog twee weken om je spullen te pakken en dan moet je gewoon weg'", vertelt hij. "Dat laatste beetje menselijkheid wat je nog had, wordt van je afgepakt. De standaard dingen als onderdak en eten en drinken heb je allemaal niet. Je voelt je dan gewoon geen mens meer."

Dakloosheid

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met Arjun. Hij moest overleven door bij vrienden te slapen. Maar dat was voor hem geen oplossing: "Je wil niet de hele tijd zeggen ‘mag ik alsjeblieft in de kelder slapen?’ of ‘mag ik een sneetje brood?'", liet hij eerder al weten in een interview.

Arjun bereikte vervolgens een dieptepunt en moest noodgedwongen naar de Voedselbank in de Kerk van de Nazarener in Rotterdam. “Soms hadden ze gala’s voor mensen die dakloos waren. Ik kon toen al aardig piano spelen en dat vonden ze geweldig." In ruil voor zijn pianokunsten kreeg Arjun wat kleren van vrijwilligster Willie.

Betere tijden

Hoewel Arjun bij de voedselbank terecht kon voor eten, drinken en kleding, had hij nog steeds geen dak boven zijn hoofd. Dit veranderde toen het in de winter begon te sneeuwen. Voor Arjun was de grens bereikt en hij vroeg aan Willie of hij in de kerk kon slapen. Willie had

Sindsdien gaat het beter met Arjun. Hij werkt als kok in het centrum van Rotterdam en probeert een muziekcarrière te maken onder de naam Grades Music. "Ik kan niet leven zonder muziek", vertelt hij aan de Havenloods. "Het is mijn uitlaatklep, mijn toevluchtsoord. Als ik problemen heb, kan ik mijn eigen wereldje creëren."

Ster advertentie
Ster advertentie