FunX

Dave Roelvink gaf de dakloze Jesse een make-over: "Dit ga ik vaker doen"

foto: Instagram: daveroelvink
  1. Newschevron right
  2. Dave Roelvink gaf de dakloze Jesse een make-over: "Dit ga ik vaker doen"

Sommige mensen zijn zo vriendelijk om daklozen op straat wat kleingeld te geven, maar Dave Roelvink voorzag de dakloze Jesse van een complete make-over. In een filmpje op Instagram laat hij zien hoe hij de man meenam naar de kapper en een kledingwinkel om hem zo om te toveren in een nieuwe versie van zichzelf. Aan Tannaz in 7/11 vertelt hij waarom hij van plan is vaker daklozen te helpen.

Vrienden

Jesse overnacht in een daklozenopvang in Amsterdam. "Mijn beste vriend woont daar in de buurt", vertelt Dave. "We kwamen hem vaak tegen en raakten aan de praat. Als je bij zo iemand doorvraagt over wat hij deed voordat hij dakloos was en niet alleen geld geeft, dan zie je echt het mens in iemand." De twee raakten bevriend en Dave gaf Jesse zelfs een simpele telefoon zodat ze met elkaar kunnen sms'en. "Op een gegeven moment zei ik: ik ga je een make-over geven."

"Ze worden bijna niet meer als mens behandeld. Niemand vraagt: hoe is het met je? Met wat voor problemen loop je rond?"

Nieuw inzicht

Dave vertelt dat Jesse in de kledingwinkel inzag dat hij zijn leven aan het vergooien is. "Hij zei tegen me: ik doe eigenlijk helemaal niks meer. Dit is mijn leven nu en ik heb het geaccepteerd, maar misschien kan ik dit of dat nog gaan doen.' Je zag dat hij zichzelf weer wat meer waarde gaf en dat vond ik echt heel tof."

Quote

Iets doen voor een ander geeft je zelf ook een goed gevoel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaker helpen

De actie is Dave zo goed bevallen, dat hij heeft besloten vaker daklozen te verrassen met een make-over. "Mensen zijn altijd heel oplettend op social media, dus ik wil er geen dag of tijd aanhangen, maar ik weet zeker dat ik het vaker wil doen. Het liefst om de twee weken. Ik wil ze gewoon een leuke dag geven: een outfitje en een kappertje pakken."

Ster advertentie
Ster advertentie