Up 2 Date

Bijna dakloze Annica (19) krijgt onderdak dankzij krantlezer: "Er moet een oplossing komen"

foto: Foto ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Bijna dakloze Annica (19) krijgt onderdak dankzij krantlezer: "Er moet een oplossing komen"

De 19-jarige Annica van Eekeren uit Didam dreigde dakloos te worden, nadat haar ouders kort na elkaar kwamen te overlijden. Inmiddels heeft Annica met dank aan een lezer van De Gelderlander een woning.

in twee maanden beiden ouders kwijt

In november 2019 overleed de vader van Annica aan kanker, meldt De Gelderlander. Twee maanden later overleed ook haar moeder plotseling: ze lag dood in huis en heeft waarschijnlijk een hersenbloeding gehad. Annica denkt dat ze overleed door de stress en het verdriet om haar vader. Niet veel later kreeg Annica te horen dat ze de huurwoning van haar ouders zou moeten verlaten.

studie in amerika

Eerst leek dat niet zo'n groot probleem: voor haar studie International Business zou ze namelijk acht maanden lang stage gaan lopen in de VS. De woningcorporatie Plavei beloofde om intussen samen met een familielid van Annica om passende woonruimte voor haar te vinden. Door corona kon haar stage echter niet doorgaan. Ze vroeg daarom een urgentieverklaring aan voor een nieuwe woning, maar die kreeg ze niet. "Er werd me gezegd dat ik prima een studentenkamer kon huren, maar met andere studenten in een huis wonen wil ik nu niet. Ik zit in een hele andere levensfase en omgekeerd zitten zij ook niet te wachten op een rouwende huisgenote met een herdenkingsaltaar voor haar ouders in haar kamer", verklaarde ze toen.

appartement van anonieme lezer

Veeleisend was ze niet: ze wilde alleen maar een ruimte voor zichzelf en het liefst buiten Didam, zodat ze niet telkens aan haar ouders herinnerd zou worden. Nu blijkt dat ze is geholpen door een lezer van de krant waar het interview met haar in stond. Een 80-jarige man uit Rheden - die anoniem wil blijven - bood haar een appartementje aan in Velp. "Het appartement stond eigenlijk in de verkoop, maar toen kwam het verhaal van Annica en dacht ik: dan ga ik niet verkopen. Het is beter besteed aan Annica", vertelt hij.

aandacht voor lotgenoten

Annica vindt haar appartement prachtig en is ontzettend blij dat ze geholpen is. Wel wil ze aandacht vragen voor haar lotgenoten. Woensdag werd bekend dat de 21-jarige Sammy-Jo die in dezelfde situatie zit als Annica een rechtszaak verloor en binnen dertig dagen haar ouderlijk huis in Hilversum moet verlaten. "Het is nu voor mij opgelost, die man heeft een hart van goud, maar niet iedereen heeft het geluk dat dit gebeurt. Er moet een oplossing komen voor iedereen in deze situatie", aldus Annica.

Ster advertentie
Ster advertentie