Up 2 Date

Vietnamese jongen (10) die sinds oud en nieuw vastzat in schacht overleden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vietnamese jongen (10) die sinds oud en nieuw vastzat in schacht overleden

De 10-jarige jongen die sinds Oudejaarsdag vastzat in een 35 meter diepe schacht van een betonnen funderingspaal is vandaag officieel doodverklaard. Reddingwerkers hebben de afgelopen dagen geprobeerd de jongen uit het gat te krijgen, maar de redding is niet gelukt.

Onmogelijke reddingsactie

De jongen zat beklemd in een gat van slechts 25 centimeter breed. Dit maakte de reddingsactie extra lastig. Omdat de schacht waar de jongen in vast zat zo smal is, konden de reddingswerkers namelijk niet via het gat naar beneden om de jongen eruit te halen. Het was ook niet mogelijk om een touw naar beneden te gooien, want de jongen had geen ruimte om die om zijn middel te binden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zoek naar oud ijzer

De jongen zocht op Oudejaarsdag op de bouwplaats met vrienden naar oud ijzer toen hij in de schacht viel. Het is nog niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hij riep vlak na het ongeluk om hulp, maar daarna werd er niets meer van hem vernomen. Reddingswerkers pompten kort na het ongeluk zuurstof in de schacht in de hoop om het kind in leven te houden tot ze een manier hadden bedacht om hem er uit te halen. Na vier dagen vol reddingspogingen wordt er van uitgegaan dat de jongen niet langer in leven is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie