Up 2 Date

Jongen (14) overleden na aanrijding door twee dronken tieners

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (14) overleden na aanrijding door twee dronken tieners

Een jongen van 14 jaar oud is gisteren aan zijn verwondingen overleden nadat hij zondagnacht slachtoffer werd van een heftig ongeluk. De jongen zat samen met zijn familie in de auto, toen ze op een kruising werden aangereden door twee jongens van nog maar net 18 jaar oud. De twee tieners zaten dronken achter het stuur en zijn aangehouden door de politie.

Zwaar ongeluk

De 14-jarige jongen zat samen met zijn ouders en twee andere kinderen in de auto onderweg naar huis. Toen zij rond kwart over één op de Mengensebaan in Oss reden, werden ze met hoge snelheid geramd door een andere auto. De drie kinderen op de achterbank raakten zwaargewond en werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Hier overleed de oudste van de drie een paar uur later aan zijn verwondingen. De ouders raakten lichtgewond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dronken

Ook de inzittenden van de andere auto, twee jongens van net 18 jaar oud, raakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis werden zij aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Al snel hierna wees een blaastest ook nog uit dat beide jongens zwaar onder invloed waren van alcohol. De politie onderzoekt nog wie van de twee er achter het stuur zat en daarmee (hoofd)verantwoordelijk is voor het ongeluk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer ongelukken

Een omwonende zegt tegen Omroep Brabant dat er vaker ongelukken gebeuren op het kruispunt. "Gisterochtend was er ook al een ongeluk gebeurd op precies dezelfde plek", begint hij zijn verhaal. "Maar daarbij was gelukkig niemand gewond geraakt. Het is een levensgevaarlijke kruising. Hier op de Megensebaan gaat het stoplicht heel snel op oranje en aan de andere kant heel snel op groen. Die tijd ertussen is gewoon veel te kort en auto's rijden gewoon veel te snel. Wel 110 tot 120 kilometer per uur."

Ster advertentie
Ster advertentie