OMG

Jongen (12) haalt dronken vader op met de auto

foto: Shutterstock / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Jongen (12) haalt dronken vader op met de auto

Achter het stuur kruipen is voor de meeste twaalfjarigen ontzettend spannend, maar voor een jongeman uit de Duitse plaats Halle lijkt het de normaalste zaak van de wereld te zijn. De twaalfjarige jongen haalde op oudejaarsavond namelijk op zijn dooie gemak zijn dronken vader op met de auto.

Niet zijn eerste keer

De vader van de jongen belde rond 20:00 uur naar huis om te vragen of hij opgehaald kon worden, omdat hij dronken was. Volgens de politie nam zijn zoon het verzoek van papa heel letterlijk en besloot hij de autosleutels te pakken en op pad te gaan om zijn vader veilig thuis te brengen. Ook denkt de politie dat het niet de eerste keer is dat het mannetje achter het stuur van een auto heeft gezeten, aangezien de meeste van zijn leeftijdsgenoten niet zomaar auto kunnen rijden.

Vader wordt vervolgd

Gelukkig ging de reis goed en bracht de jongen zijn vader ongedeerd thuis. Desondanks had een getuige de twee opgemerkt in de auto op de terugweg naar huis, waarop hij de politie belde. Volgens het AD wordt de vader vervolgd voor het aanzetten tot een overtreding bij zijn zoon.

Ster advertentie
Ster advertentie