OMG

Dronken 'vermiste' man helpt urenlang mee aan zoektocht naar zichzelf

foto: NTV
  1. Newschevron right
  2. Dronken 'vermiste' man helpt urenlang mee aan zoektocht naar zichzelf

Een dronken man (50) in Turkije heeft urenlang meegeholpen met zoeken naar een vermist persoon. Lief, zou je denken, maar veel nut had het niet. Na een nachtje helpen met de missie kwam hij er namelijk achter dat hij zelf degene was naar wie er gezocht werd.

Dronken avontuur

Turkse media melden dat de man, genaamd Beyhan, na een avondje drinken met zijn vrienden in een nabijgelegen bos verdween. Hij keerde maar niet terug, dus zijn vrienden en zijn vrouw schakelden de hulpdiensten in, die een zoektocht opzetten. Veel buurtbewoners kwamen helpen, waardoor er al snel een grote groep door de bossen trok in de hoop Beyhan terug te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wie zoeken we eigenlijk?'

Urenlang werd er gezocht en Beyhans naam geroepen, totdat iemand in de groep plotseling zei: "Wie zoeken we? Ik ben hier." Beyhan bleek dus zelf met zijn aangeschoten hoofd mee te lopen in de zoektocht. Hoe hij daar terechtkwam en waarom zijn vrienden hem niet opmerkten, is niet bekend. Tegen de hulpdiensten zei hij vooral bezorgd te zijn in de problemen te komen met zijn familie. "Straf me niet te hard, m'n vader vermoord me!" De politie heeft Beyhan uiteindelijk veilig thuisgebracht.

Ook in IJsland

Een soortgelijke gebeurtenis vond in 2012 ook al plaats in IJsland. Een Aziatische toerist raakte toen vermist en werd uiteindelijk gevonden in haar eigen reddingsactie. Ze zou haar eigen beschrijving niet herkend hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie