Up 2 Date

Ex-burgemeester van New York verschijnt dronken tijdens 9/11-herdenking

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ex-burgemeester van New York verschijnt dronken tijdens 9/11-herdenking

Misschien ken je het wel, tijdens een gezellig avondje stappen kijk je te diep in het glaasje waardoor je de meest ongepaste dingen doet of zegt. Echter weet je vast wel op welke momenten een extra drankje wel of niet gepast is. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de ex-burgemeester van New York Rudy Giuliani. Tijdens de jaarlijkse 9/11-herdenking maakte Giuliani het namelijk iets te bont, waardoor hij stomdronken zijn speech gaf.

Bizarre uitspraken

Tijdens de 9/11-herdenking geeft Giuliani jaarlijks een speech over de verschrikkelijke gebeurtenis op 11 september 2001 in New York. Dit jaar had de ex-burgemeester echter een glaasje te veel op en deed hij de meest bizarre uitspraken en imitaties. Voormalig officier van justitie Ron Filipkowski was aanwezig bij de herdenking en deelde de beelden via Twitter. "Rudy kwam vanavond stomdronken aan bij het 9/11-diner. Hij gaf een imitatie van koningin Elisabeth en verzekerde ons dat hij nooit via Epstein een tiener in bed had gekregen, zoals prins Edward." Filipkowski zegt vervolgens dat hij nog nooit iemand zo dronken een speech heeft zien geven tijdens een formele gelegenheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Held van 9/11

Giuliani wordt nog altijd gezien als één van de helden van 9/11 die door zijn vastberadenheid grote indruk maakte tijdens de herstelwerkzaamheden in New York. Zo gaf hij persoonlijk leiding aan hulpdiensten en overzag hij de werkzaamheden in zijn stad. Na zijn burgemeesterschap verslechterde zijn imago en raakte hij verwikkeld in verschillende schandalen, rechtszaken en werd zijn bewind beschuldigd van corruptie.

Ster advertentie
Ster advertentie