Up 2 Date

Taxichauffeur sluit aanslagpleger op in auto en voorkomt bloedbad in Liverpool

foto: YouTube: GBNews
  1. Newschevron right
  2. Taxichauffeur sluit aanslagpleger op in auto en voorkomt bloedbad in Liverpool

Een Britse taxichauffeur heeft waarschijnlijk de heldendaad van het jaar verricht. De chauffeur, David Perry, besloot een verdachte passagier in zijn taxi op te sluiten, waarna de passagier zichzelf nog geen seconde later opblies.

Weg geblokkeerd

Perry kreeg van de passagier de opdracht om hem af te zetten bij een oorlogsherdenking in Liverpool. Omdat het te druk was en de wegen naar de herdenking toe geblokkeerd waren, vroeg de man uiteindelijk of de taxichauffeur hem naar een vrouwenziekenhuis in de stad kon brengen.

Verdacht gedrag

Net voordat Perry bij het ziekenhuis aankwam, merkte hij dat de man rommelde met iets verdachts dat aan zijn kleren vastzat. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis, sprong Perry uit zijn taxi en sloot hij de man bliksemsnel op in de auto. Vlak daarna blies de man zichzelf op. De taxichauffeur raakte lichtgewond en maakt het goed. De passagier kwam om het leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motief nog niet bekend

Het motief van de aanslag is nog niet bekend. De zaak wordt door de politie behandeld als een 'terroristisch incident' en er werden al vier verdachten aangehouden. Die worden door de antiterreureenheid ondervraagd.

Ster advertentie
Ster advertentie