Up 2 Date

Politie houdt negen mannen aan in Eindhoven voor voorbereiding aanslag

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie houdt negen mannen aan in Eindhoven voor voorbereiding aanslag

De politie heeft gisteren negen mannen aangehouden in Eindhoven voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbereiding aanslag

De mannen worden verdacht van het voorbereiden van en trainen voor een terroristische aanslag en deelname aan een terroristische organisatie. De verdachten zouden volgens justitie "sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed" van Islamitische Staat. Tijdens het doorzoeken van een aantal woningen werden geen wapens of explosieven aangetroffen. Wel zijn er volgens het OM "een groot aantal gegevensdragers" in beslag genomen.

Onderzoek in volle gang

De verdachten zijn tussen de 18 en 31 jaar oud en hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland en een in Afghanistan. Het onderzoek van het OM en de Landelijke Recherche begon afgelopen zomer op basis van informatie van de AIVD. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het opsporingsonderzoek is nog in volle gang en richt zich op de mogelijke plannen en bedoelingen van de verdachten.

Ster advertentie
Ster advertentie