Up 2 Date

'Extra zware beveiliging voor Rutte na dreiging aanslag of ontvoering'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Extra zware beveiliging voor Rutte na dreiging aanslag of ontvoering'

Demissionair premier Mark Rutte is mogelijk een doelwit van een aanslag of ontvoering uit de georganiseerde misdaad. Daarom heeft hij extra zware beveiliging gekregen van speciaal getrainde politieagenten. Dat schrijft De Telegraaf.

Spotters gesignaleerd

De krant meldt te zijn geïnformeerd door goed ingevoerde bronnen. Een van die bronnen meldt dat zogeheten 'spotters' gesignaleerd zijn in de buurt van Rutte. Dat zijn personen die in eerste instantie een doelwit observeren en vervolgens aan hitters (huurmoordenaars) doorgeven hoe zij een aanslag of ontvoering het beste zouden kunnen uitvoeren.

'Gelinkt aan Mocro Maffia'

Volgens De Telegraaf zou het gaan om verdachte personen 'die gelinkt zijn aan de Mocro Maffia'. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, dat verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de dreiging tegen Rutte, wilde geen commentaar geven op de situatie.

'Nooit uitlatingen'

Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) onthielden zich van commentaar over de extra beveiliging die de premier krijgt. "Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nooit uitlatingen", aldus een woordvoerder van de RVD.

Ster advertentie
Ster advertentie