Up 2 Date

Een Vietnamese jongen (10) zit na 4 dagen nog steeds vast in 35 meter diep gat

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Een Vietnamese jongen (10) zit na 4 dagen nog steeds vast in 35 meter diep gat

Een 10-jarige jongen is op Oudejaarsdag in een 35 meter diepe schacht, met een diameter van slechts 25 centimeter, van een betonnen funderingspaal gevallen. Dat gebeurde op een bouwplaats in de Mekongdelta, in het zuiden van Vietnam. Het is niet bekend hoe de jongen eraan toe is.

Grootschalige reddingsactie

Hoe langer de jongen in de schacht vastzit, hoe meer mensen er worden opgeroepen om te helpen hem te bevrijden. Inmiddels zijn bij de reddingsactie honderden personen betrokken, waaronder ook militairen. Omdat de schacht waar de jongen in vastzit zo smal is, kunnen de reddingswerkers niet via het gat naar beneden om de jongen eruit te halen. Het is ook niet mogelijk om een touw naar beneden te gooien, want de jongen heeft geen ruimte om die om zijn middel te binden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe strategie

De reddingswerkers hebben vandaag hun reddingsstrategie aangepast. Ze hopen hem nu te bereiken door een bredere stalen pijp om de originele schacht heen te plaatsen en vervolgens het modder tussen de twee constructies te verwijderen. Daarna wordt geprobeerd om de betonnen paal van 25 centimeter breed omhoog te trekken. Hierdoor krijgen de reddingswerkers meer ruimte om de jongen te bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zoek naar oud ijzer

De jongen zocht op Oudejaarsdag op de bouwplaats met vrienden naar oud ijzer toen hij in de schacht viel. Het is nog niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hij riep vlak na het ongeluk om hulp, maar sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Reddingswerkers hebben zuurstof in de schacht gepompt in de hoop om het kind in leven te houden, maar het is onduidelijk of dat op dit moment nog steeds zo is.

Ster advertentie
Ster advertentie