Up 2 Date

Evenementenbranche: 'Het kabinet moet duidelijker zijn over 2021'

foto: Shutterstock | bogdanhoda
  1. Newschevron right
  2. Evenementenbranche: 'Het kabinet moet duidelijker zijn over 2021'

Staan we deze zomer weer met een biertje in onze hand te dansen voor een podium tussen 10 duizenden mensen? Het is een vraag die menig festivalliefhebber, maar bovenal organisatoren van evenementen al maanden beantwoord hopen te krijgen. De evenementenbranche wil zo snel mogelijk een antwoord en komt vandaag met een paginagrote advertentie in verschillende kranten waarin ze duidelijkheid eisen van het kabinet.

Branche is er klaar voor

Voor de actie wordt de hashtag #happynewyear, naar het gelijknamige nummer van ABBA, gebruikt. "Ik kijk vol enthousiasme naar de evenementenagenda van 2021, met grote internationale publiekstrekkers, zoals het Eurovisie Songfestival en Euro 2020, die Nederland echt op de kaart zetten. Daarnaast hebben we een rijke festivalcultuur met zo’n 1200 festivals, van klein naar groot in het hele land, en kennen we een groot aantal schouwburgen en theaters", zegt Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers. "Vrijwel iedereen in onze branche staat reikhalzend klaar om weer aan de slag te gaan. Wij maken er met alle plezier een Happy New Year van, maar we hebben toezeggingen en een garantiefonds, naar Duits model, vanuit de overheid nodig om door te kunnen gaan."

Doorpakken of inpakken

Voor de evenementenbranche is het belangrijk om voor 1 februari te weten waar ze aan toe is. Een festival of groot sportevenement heeft namelijk veel voorbereidingstijd nodig.

"We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen."

Festivalorganisatoren voerden al eerder de druk op bij de overheid met de hashtags #soundofsilence en #theshowmustgoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie